Näytelmät

Seurassamme toimii aktiivinen harrastajateatteri. Vuoden 2024 näytelmät tulossa maaliskuun 1. ja 2. viikonloppuna. Tarkemmin tietoja ajankohtaista osiossa

Syksyllä 2020 aloitti myös lastenteatteri.  Lastenteatterin vuoden 2024 esitykset su 11.2.24 klo 13 ja 15. Tarkemmin tietoa ajankohtaista osiossa.

Heidän vuoden 2021 esityksensä löytyy tällä hetkellä Facebook-sivuitamme .


Kansantanssi

Veijarit ja riiarit sekä Hurmurit
"Musiikist sen kuulee!"

Veijarit ja riiarit on Marttilan nuorisoseuran pitkäaikainen ja vauhdikas kansantanssiryhmä, jonka riveissä tanssii kaikenikäisiä tanhuajia ympäri Varsinais-Suomen eläkeläisistä opiskelijoihin, vasta-alkajista 60 vuoden tanhukonkareihin. Ryhmä pohjaa voimakkaasti perinteiseen suomalaiseen kansantanssi- ja pelimanniperinteeseen, mutta valtaosa ryhmän tanssimista koreografioista on ohjaaja Merja Tuomisen tai jonkun ryhmäläisen omaa käsialaa. Ryhmää säestää niin harjoituksissa kuin esityksissä joukko pelimannivirtuooseja, joiden arsenaalista tuotetaan pontevan polkan ja viehkeän valssin säveliä niin haitarilla, kontrabassolla, cajonilla kuin pöytälusikoillakin.

Veijarit ja riiarit esiintyvät ahkerasti niin Varsinais-Suomessa, kauempana kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kansantanssi kertoo aina tarinaa, ja näiden tarinoitten ympärille ryhmä on vuosien varrella koostanut sellaisia tanssia ja teatteria, draamaa ja hurttia huumoria yhdistäviä kansantanssikonsertteja kuin evakkojen tarinaa kertova Karjalaisuus saapuu Varsinais-Suomeen, kirjallisuuden klassikoihin perustuvat Aleksi ja hänen seitsemän veljeään ja Koivuniemen Eemeli, sekä saduista ja lastenlauluista ammentava Nallevaarin syntymäpäivät. Ryhmän seuraava konsertti, ihmiselämän taipaleesta pinnasängystä maan multiin kertova Elämä se on kuin silkkiä vain, esitetään toivottavasti koronan hellitettyä otteensa.

Vanhastaan Veijarit ja riiarit on koostunut nimensä mukaisesti vanhemman polven veijareista ja nuoremman polven riiareista, mutta vuosien – sekä mitä ilmeisemmin ainakin silloin tällöin hedelmää kantaneiden riiausten – myötä on tullut tarve muodostaa uusi ryhmä: lasten kansantanssiryhmä Hurmurit. 3–10-vuotiaiden pienten jalkojen tepastelu on osoittautunut oikeaksi yleisön sydänten sulattajaksi, ja kouluikäisten vintiöiden riemukas ja taidokas meno on ollut varastaa aikuisten tanssijoiden show'n useaan otteeseen. Hurmureitten ja Veijareitten ja riiareitten yhteistyössä Marttilassa tanhutaan yhdessä yli sukupolvien ja tanhuperinnettä ja elämänmallia siirretään vaarilta vaaville – toisinaan myös toisinpäin!

Tanhuvääpeli Merja Tuomisen viisi yleisintä ohjetta kansantanssiin: 1. Tanhu on flirttiä. 2. Musiikist sen kuulee. 3. Väärään suuntaan väärään aikaan. 4. Vauhti korjaa virheet. 5. Suhinat pois tossuista!

Veijarit ja riiarit on myös Facebookissa:
https://www.facebook.com/Veijarit-ja-riiarit-102674831197421/

Seuraa meitä somessa

(c)2020, Kaikki oikeudet pidätetään